Winterschool

Het programma Academische Verpleegkunde heeft als doelstelling om een impuls te geven aan de vorming van de Academische Verpleegkunde binnen het LUMC waarin patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek dicht bij de patiënt op het hoogst mogelijke niveau geïntegreerd is en uitgevoerd wordt. De Winterschool is een onderdeel van dit programma.

• Winterschool 2023 
In 2023 organiseren we weer een 5-daagse Winterschool: 19 en 20 januari, 9 en 23 februari, 16 maart en een terugkomdag op 16 oktober 2023

Ben jij de zorgprofessional die een stap verder wil zetten in zijn carrière?! Lijkt het je leuk om je te verdiepen in de wijze waarop jij jouw rol in kunt zetten bij de ontwikkeling van netwerkzorg met de patiënt centraal? Dan hebben wij een prachtkans voor jou!

Schrijf je hier in voor deze Winterschool.

In deze Winterschool wordt met de deelnemers verkend wat samenhangende zorg betekent en hoe dit voor een individuele patiënt gerealiseerd wordt. Deze complexe uitdaging vraagt kennis en vaardigheden die je in deze Winterschool worden aangereikt. Enthousiaste experts gaan samen met de deelnemers nadenken over hoe de kwetsbare patiënt daadwerkelijk centraal gesteld wordt in de zorg en hoe de zorg over de muren van de eigen instelling georganiseerd moet worden.

Daarnaast biedt deze Winterschool je de kans om je basis academische vaardigheden te ontwikkelen, zodat je als zorgprofessional de patiëntenzorg naar een hoger niveau kan tillen.

De Winterschool bestaat uit vijf lesdagen en een terugkomdag.
De lesdagen zijn gedeeltelijk in het LUMC en gedeeltelijk online via ZOOM.
Hiervoor is een eigen laptop of computer met camera en geluidsmogelijkheden nodig.

De lesdagen zijn tussen 08.30 en 16.45 uur en naast de lesdagen is er een studiebelasting van ongeveer 4 uur per lesdag.

Elke lesdag vraagt voorbereiding die voor je klaar staat in de online leeromgeving.

Het resultaat van de Winterschool is een werkgroep opdracht over een eerste opzet van onderzoek bij de leerlijn continuïteit van zorg. Deze opdracht loopt als een rode draad mee met alle lesdagen.


• Winterschool 2022
In het voorjaar van 2022 (10 & 11 februari, 10 & 11 maart en 1 april 2022) heeft de 1e Winterschool plaatsgevonden. De onderwerpen waren o.a. positieve gezondheid, gezondheid en leefomgeving, netwerkzorg, continuïteit van zorg in de eerste lijn, communicatie als verbinding, Best Practice voorbeelden en onderzoeksvaardigheden. 

Een geslaagde Winterschool waar we samen met de deelnemers met enthousiasme op terugkijken. Ben jij benieuwd naar het verslag? 

Bekijk hier het verslag van deze winterschool.